Diguem no al tancament de l’IMEB

Vull contribuir a difondre la protesta davant l’imminent tancament de l’IMEB (Institut International de Musique Electroacoustique de Bourges) que m’han fet arribat els amics de l’Orquestra del Caos. Demano doncs als lectors d’aquest blog que la signeu i la doneu a conèixer. No es tracta només de defensar la lliure creació musical (cosa que per si sola ja és prou important) sinó de defensar, a més, un model general de creació artística no sotmès als dictats de la rendibilitat econòmica. Copio a continuació el missatge de l’Orquestra del Caos, que és prou eloqüent, i que inclou l’enllaç on podreu signar la protesta.

Sembla que França no recolza més la idea de recerca en la generació de cultura. Prova d’això és la disminució dràstica del suport econòmic del Ministeri de Cultura Francés i de la DRAC (Direction Régionale des Affaires Culturelles) a l’IMEB (Institut International de Musique Electroacoustique de Bourges), un dels centres de creació i de recerca musical més actius del món des dels anys 70. La tendència a la valoració de les singladures culturals en termes de rendibilitat econòmica ha esdevingut compulsió entre una part important dels tècnics de cultura de les administracions i els polítics. Poc importen els objectius de les activitats culturals, si no es detecta en elles la possibilitat de rendibilitat. La llibertat de recerca cultural i artística és en perill. Tal vegada sigui una de les conseqüències de les societats de l’espectacle.
Fa uns dies vàrem rebre el missatge següent :

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

SECOND APPEAL FOR SUPPORT FOR IMEB
Addressed to Colleagues, Artists, the Public and Friends of IMEB from  All Countries

www.supportforimeb.org

At the end of 2009, 2513 of you from 63 countries showed your support for IMEB, in danger of being closed by the Ministry of Culture. We are extremely grateful to you all for your efforts! This wave of protest was taken up and broadcast by many personal and institutional websites all over the world, and the protest was so strong that both print and electronic media passed on the information. But despite your magnificent show of solidarity, the Ministry still stands by its  decision. We see only one possible response: start a new campaign of support louder and with even more participants than the first.

Therefore, we, the members of the Support Committee for the IMEB,  call on you once more to join this second protest, even more vigorously than before, either by writing yourself to the addresses you will find at the site :

www.supportforimeb.org ,

or by signing the petition you will find there. If you sign the petition at the website, it will automatically be sent with your signature to all the parties concerned. You will find a report of the current situation along with additional information at the sites

www.supportforimeb.org and www.imeb.net (under Support Committee).

We must, by our common efforts and our joined voices from more than 60 different countries, succeed in saving the IMEB!

For the Support Committee : Judy Klein, Gerald Bennett. Gonzalo Biffarella, Jean-Claude Risset, Nicola Sani

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Contra aquest tipus de situacions, queda únicament la manifestació de recolzament a les institucions afectades per l’aplicació de polítiques conservadores i neocapitalistes que ens roben la Història. Si hom no manifesta oposició davant d’agressions a la llibertat de creació i de recerca, a poc a poc desapareixerà de l’horitzó i semblarà que aquella llibertat a la que fins fa ben poc no estàvem disposats a renunciar tan sols va ser un somni.
Preguem el teu suport a l’IMEB. Si et plau, visita aquesta seu i envia la teva adhesió a l’IMEB als directius de la cultura francesa.
Caos->Sonoscop

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s